segugi photo 1segugi photo 2segugi photo 2

Σχετικά

Η αγάπη μου για τα σκυλιά αλλά και το πάθος μου για το κυνήγι ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια και συνεχίστηκε κατά την διάρκεια της εφηβείας μου όπου γαλουχήθηκα κοντά σε έμπειρους κυνηγούς.

Αργότερα και κατά την διάρκεια των σπουδών μου στην Ιταλία, είχα την πρώτη μου επαφή με τους Ιταλικούς ιχνηλάτες(segugi Italiani) και γνώρισα Ιταλούς κυνηγούς με τους οποίους μοιράστηκα το πάθος μου για το κυνήγι και μου μετέφεραν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από την επαφή τους με αυτά τα υπέροχα λαγόσκυλα.

Μετά το πέρας των σπουδών μου και αφού επέστρεψα στην Ελλάδα, είχα πια το χρόνο να ασχοληθώ ξανά με την αγαπημένη μου δραστηριότητα, το κυνήγι, χρησιμοποιώντας για αρκετά χρόνια ημίαιμα λαγόσκυλα. Ποτέ δεν έπαψα όμως να αναπολώ την επαφή που είχα με τα Ιταλικά καθαρόαιμα. Ένα ταξίδι μου στην Ιταλία ήταν η αφορμή να εντοπίσω τον Ιταλό εκτροφέα Montersino Christian και τον πατέρα του Giovanni οι οποίοι εκτρέφουν εδώ και 3 γενιές καθαρόαιμους Ιταλικούς ιχνηλάτες(segugi Italiani) έχοντας αναδείξει δεκάδες πρωταθλητές εργασίας-μορφολογίας. Επισκέφθηκα το χώρο εκτροφής και μου εξήγησαν τον τρόπο διαφύλαξης της καθαροαιμίας. Έμεινα άναυδος από τις εξαιρετικές γραμμές αίματος των γονέων ιχνηλατών. Παρακολούθησα μαζί τους πολλούς από τους ιχνηλάτες πηγαίνοντας για εκπαίδευση σε Ιταλικούς κυνηγότοπους. Επίσης είχα την ευκαιρία, μετά από πρόσκλησή τους, να παραστώ σε διεθνείς αγώνες εργασίας (prova di lavoro) λαγόσκυλων στους οποίους πολλοί από τους ιχνηλάτες τους κρίθηκαν πρωταθλητές.

Μετά από αυτή την εμπειρία μου ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι οι ιταλικοί ιχνηλάτες(segugi Italiani) θα ήταν εξίσου καλή επιλογή για τα Ελληνικά εδάφη. Οι πρώτοι ιταλικοί καθαρόαιμοι ιχνηλάτες που ήρθαν στην κυριότητά μου επαλήθευσαν πλήρως τις προσδοκίες μου. Το κυνήγι μαζί τους ήταν αληθινή απόλαυση. Πραγματικό υπερθέαμα ιχνηλασίας, ξεφωλιάσματος και δίωξης. Η ομαδικότητα, το πάθος τους για το κυνήγι του λαγού, η πολύωρη αντοχή τους, η υπακοή τους και η επαφή τους με το αφεντικό τους, ήταν μερικά από τα στοιχεία που διαπίστωσα ότι διαθέτουν και πιστεύω ότι κατά κύριο λόγο οφείλονται στην καθαροαιμία τους.

Τελικά, έχω φτάσει στο σημείο να κυνηγώ με μια ομάδα 6-7 ιταλικών ιχνηλατών, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους αλλά και με εμένα. Παράλληλα, φροντίζοντας για το μέλλον, εκπαιδεύω συνεχώς νεαρά κουτάβια με άφθονες κυνηγετικές και εκπαιδευτικές εξορμήσεις. Τέλος, ταξιδεύω πολύ συχνά στην Ιταλία όπου και παρακολουθώ από κοντά εκδηλώσεις σχετικά με αυτή την υπέροχη ράτσα λαγόσκυλων.